Vadkerti Imre

Vadkerti Imre

Vadkerti Imre

(ének, gitár)

Általános ismertségében fordulópont volt a 2007-es év, amikor jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Ez a szerep volt meghatározó színészi munkásságában 2010-ig. Eközben szintén nagy sikerrel alakította Tom Miggles szerepét a Leányvásár című operettben, a Pécsi Nemzeti Színházban.

2010. óta a Komáromi Magyar Lovas Színházban lép fel, a Trója rockoperában, Agamemnón szerepében, valamint a 2011-ben bemutatott, méltán nagy sikerű Honfoglalás rockoperában, ahol a honfoglaló Árpád vezért alakítja, óriási sikerrel. 2012 júliusában került bemutatásra Az utolsó betyár című népi rockopera, amelyben korábbi szerepeitől eltérően a darab negatív hősét, a bírót személyesíti meg. 2013. áprilisában a nagy sikerű János vitéz előadásban Bagó szerepében aratott osztatlan sikert.

2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett. A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengerentúlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez.

2013-ban elnyerte a Harmónia Magyar Zenei Díjat, amely a Felvidéken élő és tevékenykedő magyar zenészek szakmai elismerése.

Hivatalos weboldal:

http://www.vadkertiimre.hu/index1.html

 

Közös formációk:

Vadkerti, Sipos, Zsapka akusztikus trió

V Band (Vadkerti Imre zenekara)